Drugiego dnia wiosny, uczniowie liceum Andersena wzięli udział w kolejnym przedsięwzięciu kulinarnym, realizowanym w ramach projektu „4 pory roku w kuchni Andersena”.
Tym razem hasłem przewodnim była „wiosenna kanapka”.
Młodzież rywalizowała w konkursie, sporządzając po 3 kanapki, które miały być zdrowe, wiosenne, ładne i pyszne. Pojedynek był zacięty, a zabawa na najwyższym poziomie. Mieliśmy w szkole wielką ucztę kanapkowo-warzywną, do której uczniowie zaprosili również nauczycieli.
Celem projektu jest zdobycie przez uczniów praktycznych umiejętności życiowych, jakimi są kompetencje kulinarne i praca w grupie, wzmacnianie poczucia własnej wartości oraz promowanie zdrowej żywności.
Kolejny etap to będzie coś na lato…
81 441 34 36
ul. Przyjaźni 20
20-314 Lublin
sekretariat@szkolyandersena.lublin.pl
Copyright © Społeczne Szkoły im. H. Ch. Andersena